what i m selling

what i m selling

JOM ORDER??

Name:
contact no:

This HTML form was created by Freedback.

Monday, 5 September 2011

All About Pregnancy Part (2)

Hari ni i m having monthly checkup with doctor Maryam.. Mcm biasa, dia check tekanan darah, berat, scan n urine test.. Pastu hari ni skali lagi dia bagi injection utk kancing gigi.. Alhamdulillah semua naik.. N i juz got my blood test result.. Before sye kurang darah merah.. My hemoglobin was 11.3.. (Normal 11.5-16.5). Then skrg mine dah 12.2.. My blood pressure pun normal, 110/70.. Berat baby pun ok.. Berat ideal janin tuk 34 minggu is 2146 gram, and mine 2171 gram.. Hmm ape lagi ye.. Oh ya berat sye je yg kurang.. Now baru naik 10kg dr mula2 i pregnant dulu..Hahahaha.. Then i ask my sis in law sbb dia pun doctor gak.. Dia ckap dun worry, for my size ok je.. Unleast kalau u overweight its more dangerous.. But its depend on your body gak.. If ur family i mean ur mother ok, then insyaAllah u will be ok jugak.. Then hari ni my last appointment with doctor Maryam.. After this i kena pegi kat specialist. Doctor Maryam pun dah suggest which doctor yg i kena jumpa lepas ni. Hihi of course la doctor perempuan :) I m goin to PUSRAWI HOSPITAL.. Ok da habis cite psal checkup..

Then lepas blik dr clinic, me n my sis in law pegi jalan2.. kitorang nak pegi makan je actually.. Pastu tersurvey barang2 baby la pulak.. Alahai giler excited nak beli.. Xsabar nak bawak my hubby pegi sana beli barang2 baby.. Everything ade kat sana.. Katil baby, stroller, baju, mcm2 lah.. Then dlm kul 10.30pm barulah kitorang balik.. Penat bejalan woooo.. Tapi kena jalan jugak :)

p/s : Kalo nak tau more detail pasal pregnancy silalah google ye.. Xpun ask ur doctor :)

No comments:

Post a Comment