what i m selling

what i m selling

JOM ORDER??

Name:
contact no:

This HTML form was created by Freedback.

Friday, 24 August 2012

Jom Kawal Dan Urus Perbelanjaan

As a wife, salah satu tanggungjawab kita adalah menjaga kewangan keluarga. Eceh konon2 menteri kewangan la lebih kurang. hikhik. Sebelum ni sy xdela nk ambik pusing sangat.. Shopping sesuka hati je. Then baru2 ni duduk bincang ngn hubby, bgtau dia saya nak manage betul2 our expenses.. Bukan masa skrg je kena fikir, future lagi penting kan.. So saya pun mmg ada buat saving dgn maybank.. monthly diorang akan deduct rm700. rm400 for mine, and rm300 for adam.. and allowance hubby tiap2 bulan pun, mmg dia simpan. So that one mmg dah selamat. 

1. PremierLady Savers
2. Premier Education Savers (For my dear adam)

So from my sales, kena buat banyak2 cabang.. Utk restock mmg kena tolak tepi siap2. Pastu from profit dr sales kami, guna only 30% SAHAJA. The rest kena simpan utk emergency, and personal saving. Anyway, sy xde shopping sangat pun.. Lagipun ape je nak beli. Unless kalo kita keje, bnyk la baju nak kena beli. Ni kalo dok umah, takat nak jalan2 je, beli baju twice a week pun dah ok.. Utk adam pun xdela bnyk sngat.. Mmg baju2 dia semua branded, but bkn tiap2 mggu kami beli..Bersusah-susah dahulu, bersenang-senang kemudian..

p/s : Nak jadi haji bakhil sekejap. HAHA!



No comments:

Post a Comment