what i m selling

what i m selling

JOM ORDER??

Name:
contact no:

This HTML form was created by Freedback.

Thursday, 24 May 2012

LAGI INFO BERKENAAN KULIT

Assalamualaikum semua.. Ok since ramai yg tnya sy aura maya ni blh mengecilkan pori2 x? Ni jawapan sy ye. Kalo ada yg slh, or nak tmbah, blh la share2.. Pori2 ni sbnrnya disebabkan oleh faktor genetik. Pastu bila umur kita meningkat, pori2 biasanya makin besar. Sebab apa? Sebab berkurangnya elasticity kulit. So aura maya ni blh je nk merawat kulit.. Sebab dia akan tanggalkan sel-sel kulit mati.

APA PENYEBAB PORI-PORI WAJAH JADI BESAR YE??

Ok kat sini sbnrnya ada bnyk sebab knp.. Antaranya yg sy senaraikan kat bwh ni ye.
- pori2 tersumbat sebab kotoran atau pun kosmetik.

- salah pakai produk, atau terlalu pakai makeup

- kandungan minyak berlebihan kat muka ( ni disebabkan kulit kering)

- last skali, PALING PENTING. Tak jaga kebersihan kulit.

HMMMM SO CAMANA NAK BUAT YE? RUNSING NI <smbil garu2 kepala>

- Mula2, kenala mulakan ngn basic dia.. Tiap2 mlm sblm tidur, silalah cuci muka. Xkisah la sblm tu kita cuma pkai baby powder je. Tetap kena cuci muka. Masa tidur ni la nk merawat kulit. Bagi kulit bernafas sikit ye.

- Pastu elakkan terlalu lama terdedah dgn matahari. Ramai yg xtau sbnrnya matahari ni blh sebabkan kanser kulit. So pkai sunblock krim ye.

- Ni last skali. Sy mmg slalu buat ni utk kekalkan kulit tegang. Ambik limau nipis, potong, pastu perah, ambik air dia. sapu kat muka. biar smpi kering, then bilas dgn air suam2 kuku.Kalau rajin, pas hbis tu, ambik putih telur. cmpur sikit ngn madu. sapu kat muka. biar smpi kering. pastu bilas pulak ngn air sejuk. hopefully berkesan

hehe smbil2 promote ye.. Pape nk tnya, blh inbox my facebook akaun, Safur Mahuddin or sms terus pun boleh..

No comments:

Post a Comment