what i m selling

what i m selling

JOM ORDER??

Name:
contact no:

This HTML form was created by Freedback.

Tuesday, 18 August 2015

CONFINEMENT DAY 40

Holla readers. Hoi lamanya xbuat karangan kat sini. Bersawang dah haaa.. Anyway, lagi 4 hari hbis pantang. Waaa pasni blh la tiap mggu gi shopping mcm slalu. Erk i mean groceries shopping. Hihi. Si kenit tu skrg hamboi nak berdukung saja. Asal letak nangis. Berat dah baby ilyas ni. Aritu lahir alahai keciknya. 2.4kg je uolls.. Yela mana x nye, dia nak keluar awal. 3 weeks awal dari his actual due date. Last week pegi jap, timbang dia dah 3.8kg. Within a month he gained 1.4kg. Masyaallah, la hawla wala quwwata illa billah.. Mama pon nak nangis gak la camni. Nak ke dapur pun kena cepat2. Pengsan ha. Nasib lah abg adam tu dah blh di harap utk jaga adik. Pastu kali ni i sngtlah xde masa nk smpn stok susu. Tp still buat jgk. Actually i xde smpan stok susu bnyk2 pun. I smpn takat 3-5 botol je dlm fridge. Tu pun utk pakai masa emergency. Contoh mcm nk keluar jln2 gitu.. Ha, xpyah lah kau nak selak baju depan org ramai. Kalo siang dpt la 2-3 botol. Tu pun terpaksa marmet sbb susu keluar deras. Habis basah baju ha. And i terkezut ok sbb aritu yahya hbiskan susu yg i marmet. Then i decide nk bg dia share ngn ilyas lah since dia stop BF awal. I sedih tau dia stop awal sngt. Smpat fully bf dia smpi 6m++ je. Dia tetiba xnak. Nangis2 tiap kali i bf dia. Org kata susu rasa lain kalo kita pregnan. Plus masa tu i ad morning sickness. Mkn xberapa, muntah je lebih. Makanya susu pun xbape nk bnyk dah. Then ni tetiba dia nak minum balik, so i m happy. Atleast blh topup blik yg dia stop awal sngt bf tu. Extra letih la skrg ni. But its ok, nnti kita da besar, diorg pulak jaga kita. Mudahan jd anak2 yg soleh ye korang semua.

ilyas 1 month old, wih his abg adam :)

No comments:

Post a Comment