what i m selling

what i m selling

JOM ORDER??

Name:
contact no:

This HTML form was created by Freedback.

Tuesday, 7 April 2015

KENAPAKAH SAYA KURUS???

Harooo gojess.. Yehaa, lama i xhupdate ini velog. Well life mcm biasa, xde yg beza sngat pun. Pagi i bangun around 5am.. Sediakan breakfast for my bebeh. Slalu i buat roti bakar je with coffee. Kalo agak malas sangat, i buat coffee je. Husband ckap xboleh keluar rumah tanpa makan pape even segelas air kosong. Nnti senang kena blackmagic. Elleh, sbnrnya nak kata coffee i sedap lettew.. Pastu around 530am camtu dia keluar rumah. So for subuh i terpaksa solat sorang2. Sobsobsss :( pas subuh slalunya i minum susu je. Jarang breakfast yg heavy2. Then sambung tido jap. Bangun balik around 8-9am camtu. Boil egg utk bebudak, kadang buat nasi goreng kalo terlebih rajin. Pastu mula la rutin hari2.. Benda sama diulang hari2. Basuh baju, sidai baju, masak, kemas rumah, at the same time ambik order. Boring? Hmmm da biasa la nokk.. Smpai lah ke malam xreti hbis. Pastu kalo husband balik awal skit, dia bwak kitorang gi makan kat luar.. Hmmm kelasss kau jah dpt husband gitu. Makin hari makin penyayang.. Masyaallah, alhamdulilllah, lahawlawalaquwwataillabillah. Like i mention before, SABAR is the key.

Ehhh cop, apesal lari topic ni? Panjang lebar cite pasal my rutin nih?? Haha tu tengok tu xde kena mengena langsung dgn tajuk entry. Hahahahaha! Ok lah, i janji dulu nak share kan tips nak maintain slim even beranak 15 sekali pun. Insyaallah dgn izin Allah sama ye.. Kita cuma ikhtiar. Cakap psal diet, bkn masa berpantang (selepas bersalin) shj ye kita betul2 jaga makan. Kena start dr pregnan lagi. Knp i cakap start dr pregnan? Sbb kebanyakan perempuan ni, berat naik selepas melahirkan anak. Masa pregnan tu kalo bnyak sangat gain weight, korang rasa senang ke nk loose weight? Amalkan diet seimbang, kurangkan makan manis. Manis buah xpe. Cake or icecream or sekutunya no no noooo... From my previous experience pun, berat i sepanjang pregnan xpenah lebih 50kg. Which is berat i naik around 10-11kg je dr BMI NORMAL i. Perut kita ni mcm belon, kalo dah terbiasa diisi full tank, kita akan sentiasa nk isi full tank. Kalo x, rasa menggelebeh gitu. Camtu jgk kalo kita mkn besederhana, so kita dah terbiasa mkn bnyk tu. So mommy2 semua, kalo makan tu xpenah beringat, kome jangan mimpi lah nak slim mcm sebelum kawin. Setakat berpantang 100 hari je, pas habis pantang kome makan mcm gorilla, toksah complain lah eh apesal aku susah nak kurus ni? Pastu lagi 1, i jenis xbape kenan minum air bergula. Sehari tu max sekali je. Tu pun msa breakfast. Lain dari tu, i minum air kosong. Lagi 1, kalo kita banyak makan manis, kulit kita xcantik, menggelebeh. Gemuk sebab gula ni ko ingat lawa? Ko nak ke umo baru 30, tapi badan dah menggelebeh mcm org umo 40. Haaa, xnak kan.. So kurangkan makan manis ye puan2.. And tips sy yg last skali, is EXERCISE! My fav adalah squat. Hihi dumbell i hentam my husband punya. Its gud for ur aset tau. Nak cik B sentiasa tegang, kena rajin exercise. Xde tips lain dah. Otot2 cik b ni kalo kita rajin exercise, makin lama makin montok.. Xcaye? Ce try, ce try. Hihi selamat cantik semua :)
 Me, masa 22weeks. baby i malu2 kucin la.. dia suka nyorok.
my simple dimple make up. xpyah tutorial kot. i juz pkai eyeliner & lipstick je. now dah geli2 nak pkai foundation & bedak. lagi selesa muka togel.

No comments:

Post a Comment