what i m selling

what i m selling

JOM ORDER??

Name:
contact no:

This HTML form was created by Freedback.

Monday, 2 February 2015

JOM MELABUR EMAS

Assalamualaikum..

Hari ni free sangat.. Hihi cuti kan smpi selasa.. Actually hari ni ad je postage. Tp xbz sngt pun. Smlm dah nk update. Tp terlalu letih. Ad family gathering.. I m the chef! Kuikuikui.. Actually jd fulltime housewife ni mmg best. I dulu yg xbape nak reti masak, now dah ehem ehemmm.. Tngok cik abg tu makin sehat. Hari2 menagih nk mkn masakan wife dia ni. Terpaksa gi gym. Tu yg extra penat.. Hihi so kesimpulannya nk pandai masak n masakan pulak sedap, kena hari2 terjun dapur.. Bkn kadang2 tau.. Kitorang keluar dlm kul 330pm.. Smpai rmh plak dlm kul 10pm. My husband cam biasa keluar jap lepak2 kedai mamak or main snooker ngn kwn2 dia. (Hahaha giler sporting kan i. I never stop him dr teruskan aktiviti bujang dia. Thats y kot semakin hari dia makin syg i. Uhuks terperasan sudah). While me trus bersihkan budak2, tidokan yahya, (adam xmo tido lagi), layan tv smpi babah balik, chit chat ngn husband, pastu dah, trus pengsan. Xsempat mkn, i had fresh milk only sebelum tido.. Sobssobsss.. So kali ni i nak share skit tips menyimpan aka pelaburan utk jangka masa panjang.. Well semua org tau i dah lama buat business online ni. Dah 3 tahun lebih. Tapi entahlah, lambat btul kesedaran utk melabur tu nak mai. I juz ad buat saving je. Ala saving ngn maybank tu. Tiap2 bulan maybank akan auto tolak duit dari akaun.. Nak dekat 3 tahun jgk dah buat. Setahun pertama tu diorang tolak rm400 sebulan. Masuk tahun kedua, i tukar kpd rm200 sebulan. Hihi almaklumlah, bila anak bertambah, so kos sara hidup pun bertambah.. But still, saving WAJIB ADA, walaupun xbnyak mana.

Ok kita tutup cite pasal saving ngn maybank tu..

Start tahun ni, i mula invest gold bar.. Alhamdulillah syukur sngt Allah temukan dgn kawan2 yg positif.. Actually abg dia ni keje maybank.. I selalu nmpak dia post psal gald bar. Hmmm mula2 tu ad jgk niat nk beli. Tp mcm  xmampu je.. Slalu i nmpk yg plg sikit pun 5g.. Uishhh mahal tu 5g gold bar 999.. Almost 800rm camtu. Pengsan nak beli tiap bulan. Rupanya i silap besar.. Ad 1g gold bar rupanya... Hihi so start dr oktober 2014, i mula mengumpul 2-4g seminggu.. I share dgn husband.. Tapi asing2 la.  Kadang i punya 2g, husband punya 1g.. Duit untung dari business online i xpakai utk shopping.. I pkai utk beli gold bar. Ha gituuu... Skrg ni mmg i xshopping langsung lagi. I mean year 2015 la. Hihi.. Takat beli susu n diaper budak2, n keperluan rumah je. Same goes to my husband. Kitorang mmg giler2 tngh gigih nk kumpul gold bar. Alhamdulillah bila niat kita betul, Allah mudahkan kerja kita. Even beli sikit2, tapi lama2 jd bnyk.. Lagipun harga emas semakin hari semakin meningkat. Xrugi tau kita melabur. In case nk pkai masa emergency, ha blh jual skit.. Nnti anak2 nak sekolah lagi bnyk pkai duit.. For now anak blm sekolah.. So blh menyimpan lebih. Anak sulung i 3 tahun lebih.. My husband mmg xizin pegi sekolah.. Dia ckap 2 tahun belajar quran kat rumah. Pastu nak belajar, buat home school je.. So now i slowly2 tengah ajar dia quran.. Dah tu nnti blh pegi umrah n haji.. Pastu baru la bercuti gi paris ke, london ke.. Ewahhh kemain angan2 nk smpai ke paris. Hihi insyaallah kalo ad rezeki yg not kan.. Berkorban skit sekarang utk masa depan..

So my dear friend, jom ramai2 kita beli gold bar. Even 1g sebulan pun xpe.. Hihi nah ni golf bar yg kita dapat sempena raya cina.. Awww cantik je kan.. 😊 benda bagus kita share.. Kita buka pintu rezeki org lain, insyaallah Allah akan luaskan lagi pintu rezeki kita.



No comments:

Post a Comment