what i m selling

what i m selling

JOM ORDER??

Name:
contact no:

This HTML form was created by Freedback.

Monday, 15 April 2013

TEH TARIK KURANG MANIS

Assalamualaikum readers :) monday blues isn't it? hikhik but i every monday i excited. I loves weekdays. Emmm mcm xbnyk beza pun dgn weekend pong. So entry kali ni i nk story pasal cerita yg i watched yesterday. Very3 interesting pastu moral of the story dia pun best. I tengok kat astro prima, the tittle adalah seperti yg tertera kat atas tu. "TEH TARIK KURANG MANIS".

Meh la nk bg sinopsis cerita tu. Mengisahkan hubungan suami isteri yg makin tawar/hambar. Isteri dia ni terlalu bergantung harap terhadap suami, dan segala keputusan smpai nak masak apa pun nk kena tanya kat suami. Pastu sehari smpai 6-7 kali dia call suami dia while her husband tgh bekerja. Oh kalo i jd suami dia, i pun jadi bosan :). So the husband jd bosan and jatuh cinta pulak dgn permpuan kat tempat keje beliau. But luckily perempuan tu ada brain plus baik. So masa the wife dtg jumpa perempuan tu utk mohon dia stay away from her husband, perempuan tu pulak advice the wife mcm ni. " untuk dapatkan balik suami awak, awak kena lepaskan dahulu suami awak supaya suami awk blh pulang sendirinya ke pangkuan awk." So apayg wife ni buat? Dia just jalani hidup dia mcm bia. Dia stop talifon husbnd dia if there is nothing emergency, then dia kemas2 rumah n masak hari2 tanpa disuruh suami. And layan suami dia sebaik mungkin. Nampak x pengorbanan dia kat situ? So at last suami dia ni tersedar sendiri n apologize to his wife..
So moral of story dia, untuk pulihkan balik hubungan suami isteri yg makin tawar, kita sbgai isteri kena pandai uruskan rumahtangga, kena rajin masak, pandai kemas rumah, dan pandai layan dia. InsyaAllah one day he will realize betapa pentingnya kita dlm hidup dia. Tapi kalau masih xde jodoh, itu bkn lagi di bwah kawalan kita. Yang penting usaha!

Hihi ok people i nak start masak dah ni. Jap lagi pas zohor nk keluar pos barang order :) Wait for the next entry! Ada topic best jugak. Tungguuuu

No comments:

Post a Comment